Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Militanti islamske države ubili su devet kurdskih boraca, među njima i tri žene. Sve su ih dekapitirali, a glave žena su potom izložili, fotografirali i objavili na društvenim mrežama.


Sirijski opservatorij za ljudska prava danas je izvijestio o skupini od devet kurdskih boraca kojima su militanti Islamske države odrubili glave. Među njima su i tri žene, a sve su ih zarobili u sukobima na sirijsko-turskoj granici.

Vezani članci On i ona Njezina i njegova strana: Cure usporedile noćne ormariće pa otkrile zanimljive sličnosti Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Potresne ispovijesti o seksualnom uznemiravanju: ''Glupačo, nemaš pojma. Sve si postigla zato šta spavaš sa svima sa svoje klinike''

Islamisti su na svojim društvenim mrežama danas objavili fotografije glava ubijenih žena postavljenih na cementni blok. Još uvijek se čeka potvrda autentičnosti spornih fotografija.

Žestoke borbe na granici s Turskom: Kurdi potiskuju džihadiste

Sredinom rujna kurdske su snage bile opkoljene kod sirijskog grada Kobanija. Upravo je ta borba pokrenula najveći egzodus u sirijskom građanskom ratu te je više od 160.000 ljudi prebjeglo u Tursku.

Glavna skupina kurdskih boraca u Siriji, YPG, zalaže se rodnu ravnopravnost te se žene bore rame uz rame s muškarcima, javlja AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook