Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegle od ISIS-a

ISIS traga za 16-godišnjim blizankama: 'Bez sumnje im prijeti smaknuće!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su pobjegle iz Manchestera u lipnju prošle godine djevojke su se udale za borce ISIS-a, a nakon što su stradali u borbama, postale su udovice. Sada se žele vratiti kući.

Blizanke iz Velike Britanije koje su napustile rodni kraj ne bi li se pridružile borbi ISIS-a, pobjegle su od boraca u Siriji te se pokušavaju ratiti kući. Zahra i Salma Halane zajedno s još jednom djevojkom pobjegle su iz ralja boraca Islamske države, no britanska političarka Theresa May napominje kako postoji mogućnost da djevojkama neće biti omogućen povratak kući.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Slika nije dostupna Problem se ignorira Ispovijest majke džihadista povratnika - 'Strah me u vlastitom domu'

Tinejdžerice pobjegle muževima džihadistima, ISIS bjesomučno traga za njima

Prema navodima blogera Mosul Eye borci ISIS-a tragaju za odbjeglim djevojkama, a ukoliko ih pronađu prije nego uspiju prijeći tursku granicu, djevojke će sigurno biti pogubljene.

Nakon što su pobjegle iz Manchestera u lipnju prošle godine djevojke su se udale za borce ISIS-a, a nakon što su stradali u borbama, postale su udovice. Sada se žele vratiti kući, piše Daily Mail.

"Ako pogledatenačin na koji su do sada borci ISIS a reagirali, tj. kako su se ponašali prema onima koji su ih iznevjerili, nema sumnja da ukoliko djevojke stanu pred njih, da budu pogubljene", rekao je Raffaello Pantucci, direktor Međunarodnih sigurnosnih studija.

"Ono što ne možemo u ovom trenutku znati je za što ih se tereti kao ni razlog njihova bijega", rekao je Pantucci.

Monstruozni pokolj: Džihadisti ubili stotine zarobljenika

Da će njihov bijeg biti teško izvediv, slaže se i Pantucci.

"Ne možemo znati koliko dobro poznaju teren oko Mosula, niti koliko se vješto služe arapskim. Teško će se spasiti. Vrlo vjerojatno će ih netko prepoznati i vratiti u ruke boraca Islamske države, a onda možemo samo pretpostavljati što bi se moglo dogoditi", kazao je Raffaello Pantucci te dodao da ako uspiju izaći iz Sirije, to svakako neći biti lagan zadatak.

Dok su njihova imena javno objavljena, obiteljski odvjetnik tvrdi kako djevojke nisu pobjegle te da se i dalje nalaze nedaleko od Mosula u Siriji. Iako bi njihova obitelj voljela da se što prije vrate kući, ovu vijest nisu dočekali s ushićenjem. Zabrinuti su za svoje kćeri te se nadaju da ipak nije riječ o njima jer su svjesni posljedica čina bijega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene