Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna gdje su

Tinejdžerice pobjegle muževima džihadistima, ISIS bjesomučno traga za njima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri britanske tinejdžerice koje su u veljači iz Londona otišle u Islamsku državu, navodno su pobjegle od svojih ISIS muževa.

Vjeruje se da su šesnaestogodišnjakinje pobjegle ekstremistima, a brutalni militanti sada ih traže, otkrio je izvor iz Mosula, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISIS je povijest u tom gradu Irački premijer stigao u Mosul i čestitao vojnicima na pobjedi Slika nije dostupna Život nakon Islamske države Horor svjedočanstva spašenih od života pod Islamskom državom: "Mogli smo namirisati smrt''

Iako nije točno poznato za kojim djevojkama ISIS traga, njihov opis podudara se s opisom tri školarke koje su u veljači pobjegle iz Londona kako bi se udale u Islamskoj državi, piše Daily Mail.

Shamima Begum, Amira Abase i Kadiza Sultana, učenice britanske akademije Bethnal Green, zajedno su avionom početkom godine otišle u Tursku te prešle sirijsku granicu.

Monstruozni pokolj: Džihadisti ubili stotine zarobljenika

Već se oko 600 djevojaka iz Britanije pridružilo Islamskoj državi, u kojima je njihova funkcija veoma jednostavna - ondje su supruge krvožednim džihadistima.

Jedan mosulski bloger koji objavljuje na blogu naziva 'Mosul Eye' napisao je kako su djevojke pobjegle 2. svibnja. 'Tri djevojke (strankinje-Britanke) udane za militante ISIL-a, su nestale, a ISIL je poslao obavijest svim svojim kontrolnim točkama da obrate pažnju kako bi ih se što prije pronašlo.

Ovaj anonimni bloger objavljuje postove protiv ISIS-a i navodi da želi biti kroničar tog mračnog doba Mosulua.

'Posljednja informacija koju sam dobio o njima je da još uvijek bježe, ali da su još uvijek u Mosulu, a ISIL ih detaljno traži, ali nije ih još ulovio.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova istražuje ovaj slučaj. 'Znamo za ove izvještaje i istražujemo ih', rekao je glasnogovornik ministarstva.

Ranije je napisao da ISIS masovno pretražuje domove, pretražujući laptope, mobitele, tablete i druge uređaje te obavijestio čitatelje da izbrišu povijest svega što su pretraživali i čitali na internetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene