Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 40 ranjenih

IS ubio 31 osobu u napadima u Tikritu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U napadima militanata Islamske države u Tikritu na sjeveru Iraka tijekom noći na srijedu ubijena je 31 osoba a više od 40 je ranjeno, rekli su sigurnosni i medicinski izvori u srijedu.

Militanti su nosili policijske odore i u policijskom vozilu ušli su u grad smješten 175 kilometara sjeverno od Bagdada, rekao je za Reuters policijski zapovjednik Kalid Mahmud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Slika nije dostupna Strahote IS-a Užas u Iraku: Odrubili glavu djeci jer se nisu htjela preobratiti na islam

Dodao je da je bilo oko 10 napadača, uključujući dva bombaša samoubojice.

Ukupno 31 tijelo odvezeno je u bolnicu. Među žrtvama 14 je policajaca, rekao je liječnik u glavnoj gradskoj bolnici.

Broj žrtava povećao se ujutro kad je pronađeno još tijela. To su bili civili koje su militanti ubili u njihovim trgovinama.

Meta napada bilo je policijsko kontrolno mjesto i kuća policijskog zapovjednika. On je ubijen sa četvero članova svoje obitelji.

Dvojica bombaša samoubojica su, kad ih je okružila policija, aktivirali svoje pojaseve s eksplozivom. U odvojenim napadima ubijena su još trojica militanata.

Ovaj napad dogodio se u vrijeme dok je u tijeku ofenziva koju podupire SAD sa svrhom istjerivanja IS-a iz preostalih područja u Mosulu, posljednjem uporištu IS-a u Iraku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene