Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamska država objavila je u nedjelju video snimku koja prikazuje egzekuciju tridesetak muškaraca u Libiji, koje se predstavlja kao etiopske kršćane.


Video u trajanju od 29 minuta koji je objavljen na džihadističkim stranicama prikazuje skupinu od najmanje 12 muškaraca odrubljenih glava na jednoj plaži, te skupinu od njih još 16 ubijenih iz vatrenog oružja u pustinjskog zoni. Predstavlja ih se kao članove "neprijateljske etiopske crkve".

Vezani članci Islamska država, ilustracija Islamska država u Iraku ponovno jača. "Vrlo su sofisticirani. Oni su sada kao Al-Kaida na steroidima" Borci ISIL-a - 2 ISIL-ovci dovedeni pred sud u Sarajevo: Svi tvrde da su nevini, određen im jednomjesečni pritvor

Na snimci maskirani borac IS-a daje dugačku izjavu prije nego počinje ubijanje.

Napredovanje džihadista pokrenulo nezapamćen egzodus

Polovicom veljače IS je prikazao video s dekapitacijom 21 muškarca, od kojih su većina bili egipatski kopti, a koja je slična danas objavljenoj snimci.

Dvanaestorica muškaraca obučena u narančastu odjeću dovedena su na plažu te su im odrubljene glave. Paralelno, u pustinjskoj zoni ubijeno je 16 muškaraca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook