Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irski vrhovni sud u ponedjeljak je zbog nepravilnosti u postupku odbacio američki uhidbeni zahtjev protiv bivšeg savjetnika američke obavještajne službe Edwarda Snowdena u slučaju da on sleti na irsko tlo.


Sudac Colm Mac Eochaidh izjavio je da je bio prisiljen odbaciti zahtjev koji je u petak predalo američko veleposlanstvo u Dublinu, jer nije precizirano gdje su početni prekršaji koji se stavljaju na teret Edwardu Snowdenu.

Vezani članci Koronavirus u Irskoj, ilustracija Radit će samo trgovine prehranom? Zemlji u koju se preselio velik broj Hrvata prijeti nova karantena Phil Hogan, bivši europski povjerenik za trgovinu Europski povjerenik podnio ostavku zbog koronavirusa: Kršenje epidemioloških mjera izazvalo bijes u Irskoj

>> Snowden se i dalje nalazi u Moskvi

'Pitanje gdje je počinio prekršaj je manji detalj, ali bi mogao imati vrlo teške posljedice u kasnijoj etapi procesa izručenja', objasnio je sudac.

Edward Snowden je uputio molbe za azil u 27 zemalja. U ponedjeljak je počeo treći tjedan njegovog boravka u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook