Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponude su tu, no odgovora nema

Snowden se i dalje nalazi u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što mu je nekoliko latinoameričkih zemalja ponudilo politički azil, bivši suradnik američke obavještajne službe Edward Snowden, koji već 16 dana boravi u tranzitnom odjelu moskovske zračne luke, još nije objavio hoće li odgovoriti na neku od ponuda i otputovati u Južnu Ameriku.

Tražen iz SAD-a zbog špijunaže, nakon otkrivanja informacija o američkom tajnom programu nadzora svjetskih komunikacija, Edward Snowden bi mogao otputovati u Boliviju, Venezuelu ili Nikaragvu, koje su izrazile spremnost da ga prime.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

>> Edward Snowden: EVO kako je tekla cijela priča!

Veleposlanstva triju zemalja objavila su da nemaju 'nikakvu informaciju' o sudbini Snowdena, koji nije viđen u javnosti od 23. lipnja kad je iz Hong Konga doputovao u Moskvu u zračnu luku Šeremetjevo.

Upitan o sudbini američkog bjegunca, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov kazao je u ponedjeljak da se 'to nas ne tiče'.

Rusija, koja nema sporazum o izručenju sa SAD-om, kazala je prethodno da Snowden nije formalno prešao njihovu granicu, to jest kontrolu putovnica, te da mu nema što predbaciti.

Brojne nesigurnosti okružuju način na koji bi Snowden, kojemu je Washington poništio putovnicu, mogao napustiti zračnu luku u Moskvi kako bi otputovao u neku zemlju prihvata a da ga ne presretnu Amerikanci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene