Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Teške optužbe

Iranski ministar: Raketni štit u Turskoj štiti cionistički režim i prijetnja je Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proturaketni štit NATO-a, čije je radare Turska pristala primiti na svojem tlu, namijenjen je prvenstveno zaštiti Izraela i predstavlja 'prijetnju' za Iran, optužio je iranski ministar obrane Ahmad Vahidi.

'Instaliranjem tog radarskog sustava u Turskoj želi se zaštititi cionistički režim', izjavio je general Vahidi, upitan o turskoj odluci.

'Nećemo dopustiti nijednoj stranoj sili da prijeti našim interesima, i odlučno ćemo odgovoriti na svaku prijetnju', dodao je ministar koji je sudjelovao na svečanom obilježavanju 31. obljetnice rata Iran-Irak (1980.-88.).

Turska je početkom rujna pristala primiti radarski sustav NATO-a namijenjen detektiranju eventualne raketne paljbe na Europu s Bliskog istoka, izričito namijenjen suprotstavljanju bilo kakvoj iranskoj prijetnji. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene