Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez detalja

Iranske snage ispalile 20 projektila na izraelske ciljeve na Golanskoj visoravni, Izrael uzvratio: "Mi smo se osvetili"

Rat u Siriji (Foto: AFP)
Rat u Siriji (Foto: AFP) Foto: Afp
Iranske snage na sirijskoj strani Golanske visoravni ispalile su oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni, izjavio je u četvrtak navečer glasnogovornik izraelskih vojnih snaga pukovnik Jonathan Conricus.

Conricus je izvijestio i da je Izrael presreo "nekoliko" raketa te da nije bilo izvještaja o žrtvama. Također, rekao je kako se niskim procjenjuju štete na izraelskim položajima. Istaknuo je i da je Izrael uzvratio za taj napad, bez iznošenja detalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom'' Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

"Mi smo se osvetili, ali nemam nikakvih detalja o tome", rekao je.

Nakon što je uočio "neredovite aktivnosti iranskih snaga u Siriji", kako ih je opisala izraelska vojska, Izrael je u utorak naredio lokalnim vlastima na Golanskoj visoravni pod njegovim nadzorom da "otključaju i urede skloništa" za zaštitu u slučaju bombardiranja.

Izraelski raketni napad u Siriji pogodio mjesta protuzračne obrane, radarsko mjesto i skladište streljiva

Izraelske rakete tijekom napada pogodile su u Siriji nekoliko mjesta protuzračne obrane, radarsko mjesto i skladište streljiva, izvijestili su u četvrtak sirijski državni mediji.

Sirijska novinska agencija Sana izvijestila je da je sirijska zračna obrana oborila desetke izraelskih raketa, ali i da su neke od njih uspjele pogoditi mjesta protuzračne obrane, radar i skladište streljiva. Dodala je i da su neke od izraelskih raketa srušene južno od grada Homsa.

Izrael je u četvrtak raketnim napadom uzvratio na raniji napad iranskih snaga koje su sa sirijske strane Golanske visoravni ispalile oko 20 projektila ili raketa na izraelske ciljeve na toj strateškoj visoravni. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene