Mjesto pada aviona u Iranu
Mjesto pada aviona u Iranu Foto: Afp

Suprug poginule Iranke iz aviona koji se srušio nedugo nakon polijetanja iz Teherana kazao je da ga je ona nazvala 20 minuta prije polijetanja. Željela je i od njega čuti da će sve biti u redu.


Sheyda Shadkhoo bila je jedna od putnica na avionu koji se srušio ubrzo nakon polijetanja iz Teherana. 20 minuta prije leta nazvala je supruga i razgovarala s njim. Iranka, inače iz Toronta, bila je u posjetu majci i sestri u Teheranu. Trotjedni godišnji odmor joj je završio i ona je bila na ranom letu prema Kijevu.

Vezani članci Crne kutije - 1 Iran neće analizirati podatke iz crnih kutija srušenog aviona, šalje ih Ukrajini Srušio se avion od Irana do Ukrajine: Svi putnici poginuli - 3 Iranske vlasti tvrde da su crne kutije ukrajinskog aviona poslali na ispitivanje u laboratorij: "Mi ga nismo srušili!"

"Razgovarao sam s njom 20 minuta prije polijetanja aviona", kazao je njezin suprug Hassan Shadkhoo i dodao da je bila zabrinuta zbog napetosti između Teherana i Sjedinjenih Država nakon što je predsjednik Donald Trump prošlog tjedna naredio Sulejmanijevo ubojstvo, piše CNN.

"Htjela je da je uvjerim kako rata neće biti. Rekao sam joj da se ne brine i da se ništa neće dogoditi", opisao je njezin suprug. "Rekla je: 'Dobro. Kažu mi da isključim telefon. Zbogom', i to je bilo to", navodi.

Navodi i da se njegova supruga predomišljala o putovanju i brinula zbog ljudi koje ostavlja. Na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj je napisala: "Odlazim, ali... brine me ono što ostavljam. Ono što ostavljam, ono što ostavljam. Bojim se za ljude koje ostavljam."

"Znala je. Vidio sam joj lice i pjesmu koju je napisala", rekao je i dodao da ne može zamisliti život bez supruge s kojom je bio godinama u braku. "Bila je anđeo", kazao je i dodao: "Volio bih da trenutačno ne postojim."

Podsjetimo, avion Ukraine International Airlinesa sa 176 putnika i članova posade nikada nije stigao na odredište. Srušio se u Teheranu nekoliko minuta nakon polijetanja. Boeing 737 poletio je sa glavnog međunarodnog aerodroma u Teheranu u 6 sati po lokalnom vremenu, a nestao je s radara samo nekoliko minuta nakon polijetanja prema Kijevu.

Crne kutije već su na ispitivanju u laboratoriju u Teheranu i istragu će voditi Iran, ističu lokalni mediji. Nadaju se da će izvući potrebne informacije, a ako ne uspiju, u pomoć će pozvati Ruse, Francuze, Kanađane ili Ukrajince. SAD i Kanada ranije su izrazili sumnju da su ukrajinski avion srušile iranske snage.