Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranka, koja je trebala biti kamenovana zbog preljuba, a odluku o takvoj smrtnoj presudi donijele su vlasti u Teheranu, u srijedu će, prema najnovijoj odluci teheranskih vlasti, biti obješena zbog ubojstva, izvijestila je skupina za zaštitu ljudskih prava.


'Vlasti u Teheranu odobrile su zatvoru Tabriz pogubljenje Iranke Sakineh Mohamadi Aštiani', izvijestilo je na svojim internetskim stranicama Međunarodno povjerenstvo protiv kamenovanja, čije je sjedište u Njemačkoj.

Vezani članci Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni" Slika nije dostupna Nakon kazne kamenovanjem, osuđena i na bičevanje

Službeni Iran nije potvrdio niti opovrgao izvješće. Podtajni u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Alistair Burt razgovarao je u utorak telefonom s iranskim otpravnikom poslova u Londonu, Safalom Alijem Eslamianom Kupaeijem, nastojeći izvršiti pritisak na njega kako bi se slučaj Aštijani odgodio, no iranski diplomat nije bio u stanju potvrditi jesu li izvješća o skorom pogubljenju Sakineh Mohamadi Aštiani točna, prenio je Foreign Office.

'Iskoristio sam priliku da bih podsjetio iranskoga otpravnika poslova kako britanska vlada pogubljenje gospođe Aštijani smatra u potpunosti neprihvatljivim', kazao je Burt.

>> Odgođeno kamenovanje 'preljubnice' Iranke Ashtiani

Kamenovanje Aštijani je suspendirano nakon što su prominentne političke i vjerske ličnosti iz cijeloga svijeta taj čin nazvale 'brutalnim", barbarskim' i 'srednjevjekovnim činom'. Brazilci, bliski saveznici Irana, ponudili su 43-godišnjoj majci dvoje djece azil. (Hina)