Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podlegli pritiscima

Odgođeno kamenovanje 'preljubnice' Iranke Ashtiani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranske vlasti suspendirale su smrtnu kaznu Iranki Sakineh Mohammadi Ashtiani, izvijestilo je iransko ministarstvo vanjskih poslova, a prenosi Reuters.

'Presuda oko izvanbračnih afera zaustavljena je i vraćena je na na ponovni uviđaj', izjavio je Ramin Mehmanparast, iranski ministar vanjskih poslova za iransku Press TV. Njegova izjava dolazi dan nakon što je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso presudu kamenovanjem do smrti nazvao 'toliko barbarskom da ostavlja bez teksta'. Barrosova kritika bila je samo najnovija u čitavom nizu kritika na spomenutu presudu iz svijeta, a među kritičarima su se našli i prva francuska dama Carla Bruni-Sarkozy i sam papa Benedikt XVI.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> I papa Benedikt XVI se zalaže protiv kamenovanja Iranke Ashtiani

Ashtiani je, podsjetimo, osuđena zbog preljuba, što se u Iranu kažnjava smrću, a isto tako je 2008. optužena za umiješanost u ubojstvo njezinog supruga. 'Optužba za ubojstvo se istražuje kako bi se mogla donijeti konačna presuda', rekao je Mehmanparast. Iranski mediji ističu kako bi se smrtna kazna kamenovanjem, koja je nametnuta nakon islamske revolucije 1979. godine, mogla biti povučena, ali da bi Ashtiani i dalje mogla biti pogubljena vješanjem.

'Mislimo kako se radi o vrlo uobičajenom slučaju. Njezin dosje izgleda kao mnogi drugi postojeći dosjei u stranim državama', zaključio je iranski ministar.

Vjerujete li da će Ashtiani biti pošteđena smrtne presude?

  • Da.
  • Ne.

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene