Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pojedinci koji žele pomoći Siriji'

Iranci stigli u Siriju, pružaju pomoć Asadovim vojnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici iranske Revolucionarde garde su u Siriji i pružaju pomoć režimu Bashara al Asada, potvrdio je u nedjelju u Teheranu zapovjednik te postrojbe Mohamad Ali Džafari .

Ova izjava prvo je službeno priznanje jednog visokog vojnog zapovjednika da je Iran vojno nazočan na teritoriju Sirije gdje su ubijeni deseci tisuća ljudi od početka ustanka prije 18 mjeseci. Džafari nije rekao koliko se pripadnika Revolucionarne garde nalazi u Siriji ali je naglasio da oni ne sudjeluju u akcijama već da daju savjetodavnu pomoć.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

 >> Sirija: Na sastanak s Asadom stiže UN-ov izaslanik

Također je naglasio da se ne radi o organiziranom slanju iranske postrojbe na sirijski teritorij već o pojedincima koji žele pomoći Siriji. On je rekao da bi se, ovisno o okolnostima Iran mogao i izravnijom vojnom pomoći uključiti u sukob ako Sirija bude napadnuta izvana.

Zapadne zemlje i sirijske oporbene skupine ranije su optužile Iran da opskrbljuje sirijske oružane snage oružjem i da ih savjetuje, te su posumnjale na iransku vojnu nazočnost u Siriji. Iran je to opovrgavao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene