Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je optužio SAD da se koristi krivotvorenim dokumentima i podmetanjima optužujući Teheran da razvija proizvodnju nuklearnog oružja, po povjerljivu pismu koje je na uvid dobila agencija Associated Press.


U pismu na osam stranica, koje je napisao glavni iranski izaslanik pri UN-ovoj agenciji za nuklearnu energiju u Beču, tvrdnje Washingtona o Iranu proglašavaju se ‘izmišljenima, neutemeljenim i lažnima’. U pismu se ne navodi za koje dokumente Iran tvrdi da su izmišljeni. U pismu su na udaru i Britanija i Francuska zbog ‘zlonamjernosti i političkih motiva’ u odnosima s Iranom.

Vezani članci Slika nije dostupna Svjetske sile pristale ne uvjete Irana oko nuklearnog programa Slika nije dostupna Iranski nuklearni znanstvenik ubijen u atentatu, drugi ranjen

>> Ahmadinedžad: Nitko Iranu ne može nametnuti sankcije

Iranski izaslanik Ali Ašgar Soltani poslao je pismo Mohamedu ElBaradeiju, čelniku IAEA-e, čije će vijeće idući tjedan temeljito razmotriti iranski nuklearni program. Iran ustrajno tvrdi da su njegove nuklearne aktivnosti mirnodopske i usmjerene isključivo na proizvodnju energije, a SAD i njegovi saveznici da Teheran tajno gradi atomsku bombu. (Hina)