Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili rokove za nuklearne pregovore

Ahmadinedžad: Nitko Iranu ne može nametnuti sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je ponovno odbio bilo kakve rokove za održavanje nuklearnih pregovora sa svjetskim silama i ponovio je da se spor oko njegova atomskog programa može riješiti jedino kroz Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA), javila je u četvrtak novinska agencija IRNA.

'Nuklearno pitanje tiče se samo IAEA-e, a ne zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a i oni (svjetske sile) trebaju zanati da Iran neće popustiti pritisku', rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hasan Gashgavi. 'Naša je zemlja spremna za dijalog, ali neće prihvatiti nikakve nametnute rokove', dodao je. Britanija, Kina, Francuska, Rusija, SAD i Njemačka pozvale su Iran da uđe u pregovore prije kraja rujna ili će u protivnom biti suočen s oštrijim sankcijama.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati"

>> Amerikanci ne žele nove ratove, Teheran ima adut za pregovore

'Prijetnje sankcijama više nisu učinkovito sredstvo za prisilu Irana na odustajanje (od prava na nuklearni program)', kazao je glasnogovornik. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad odbacio je u četvrtak mogućnost nametanja novih sankcija Iranu istaknuvši da je Teheran 'dao nove prijedloge' za nastavak nuklearnih pregovora. 'Nitko ne može nametnuti sankcije Iranu', rekao je Ahmadinedžad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene