Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranska vojska pohvalila se novom bespilotnom letjelicom.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Letjelica je predstavljena na svečanosti kojoj je prisustvovao predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad i koja se prenosila uživo na televiziji. Bespilotna letjelica nosi ime 'Karrar', što u prijevodu znači 'napadač', i velikog je dometa, oko 1000 kilometara, prenosi Voice of America. Ahmadinedžad je letjelicu nazvao 'ambasadorom smrti' za iranske neprijatelje, ali ističe da su glavne poruke letjelice mir i prijateljstvo. Otkrio je i da Iran namjerava poslati svoje astronaute u svemir do 2025. godine.

Idući korak, kaže iranski predsjednik, je lansiranje satelita na udaljenost od 700 kilometara, pa na 1.000 kilometara u iduće tri godine. Zapadne zemlje su u strahu od ambicioznih vojnih i svemirskih programa Irana jer sumnjaju na razvoj tehnologije nuklearniog oružja.

Vezani članci Britanski brod prati drugi brod (Screenshot Reuters) Britanija dobila prvu europsku podršku za zajedničku sigurnosnu misiju u Hormuškom tjesnacu Iranska vojska (Foto: Arhiva/AFP) Iran razotkrio 17 špijuna CIA-e, dio njih osudio na smrt: "Bit će smaknuti kao iskvaritelji na Zemlji"