Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svečanosti

VIDEO: Iran predstavio bespilotnu letjelicu, 'ambasadora smrti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska vojska pohvalila se novom bespilotnom letjelicom.

Letjelica je predstavljena na svečanosti kojoj je prisustvovao predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad i koja se prenosila uživo na televiziji. Bespilotna letjelica nosi ime 'Karrar', što u prijevodu znači 'napadač', i velikog je dometa, oko 1000 kilometara, prenosi Voice of America. Ahmadinedžad je letjelicu nazvao 'ambasadorom smrti' za iranske neprijatelje, ali ističe da su glavne poruke letjelice mir i prijateljstvo. Otkrio je i da Iran namjerava poslati svoje astronaute u svemir do 2025. godine.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Idući korak, kaže iranski predsjednik, je lansiranje satelita na udaljenost od 700 kilometara, pa na 1.000 kilometara u iduće tri godine. Zapadne zemlje su u strahu od ambicioznih vojnih i svemirskih programa Irana jer sumnjaju na razvoj tehnologije nuklearniog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene