Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran pozvao danskog veleposlanika zbog karikature Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je na razgovor danskog veleposlanika u Teheranu zbog ponovnog objavljivanja kontroverzne karikature proroka Muhameda na kojoj je prikazan kako na glavi umjesto turbana ima bombu.

Osuđujući taj potez, ministarstvo je pozvalo dansku vladu da se suprotstavi takvim uvredama koje su u suprotnosti s humanitarnim i demokratskim standardima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon pokušaja ubojstva Danci protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda Slika nije dostupna Pakistanci splalili dansku zastavu zbog karikature Muhameda

>> Danski listovi ponovno objavili karikaturu proroka Muhameda

Vodeće danske novine jučer su ponovno objavile jednu od 12 karikatura proroka Muhameda, koje su svojedobno razbijesnile muslimane diljem svijeta, dan nakon što je policija priopćila da je spriječila navodnu zavjeru s ciljem ubojstva karikaturista Danea Kurta Westergaarda.

Danski državljanin marokanskog podrijetla i dva Tunižanina uhićeni su u utorak na zapadu Danske zbog planiranja ubojstva 73-godišnjeg Westergaarda, karikaturista lista Jyllands-Posten koji je prvi u studenom 2005. godine objavio sporne karikature.

Tijekom noći sa srijede na četvrtak u glavnom gradu Danske,
Kopenhagenu, uhićena je skupina od 27 mladih koji su bacali molotovljeve koktele i zapalili desetke automobila, priopćila je
policija.

Između 100 i 200 mladih, u dobi od 15 do 25 godina, iz više kopenhaških četvrti, zapalilo je veliki broj kanti za smeće i pedesetak vozila.

Neredi su započeli još tijekom vikenda u četvrtima Noerrebro i Vesternbro, u kojima živi veliki broj imigranata, ali ovi su bili najžešći, rekao je glasnogovornik policije koji ne isključuje mogućnost da su neredi povezani s objavljivanjem karikature.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene