Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je objavio propagandni spot u kojem poziva dječake da postanu vojnici koji će se boriti za sirijskog diktatora Bashara al-Assada.


'Mučenici koji brane sveti hram' naslov je propagandnog spota koji iranska državna televizija prikazuje posljednjih tjedana a u kojem se potiče djecu da uzmu pušku u ruke i krenu u rat u Siriju.

'Moj mi je vođa naredio da dam svoj život. Ne žalim što odlazim iz svoje zemlje. Hodat ću pješice do Damaska, a na tom putu nosim samo svoje mučeništvo', pjevaju dječaci u spotu.

Video je s iranskog prevelo opozicijsko Nacionalno vijeće otpora Irana u kojem kažu kako ova kampanja neodoljivo podsjeća na onu iz 80-tih kada su također djeca regrutirana za rat s Irakom.

Iran je najveći Assadov regionalni saveznik koji mu je i do sada pružao vojnu i financijsku potporu u borbi s pobunjeničkim snagama kao i Islamskom državom. No,šef iranske vojske izjavio je nedavno kako su do sada u Siriju poslali samo vojnike dobrovoljce, prenosi Daily Mail

Vezani članci Iranske rakete (Foto: Arhiva/AFP) Iran raketirao Siriju, tvrde da su ubili odgovorne za napad na vojnu paradu u Ahvazu Rat u Siriji (Foto: AFP) Iranske snage ispalile 20 projektila na izraelske ciljeve na Golanskoj visoravni, Izrael uzvratio: "Mi smo se osvetili"