Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeno letjelicom

Iran posjeduje snimke izraelskih zabranjenih zona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hezbollahova bespilotna letjelica snimila je izraelske baze i druga područja Izraela u koja je pristup ograničen te Iran sada posjeduje te snimke, rekao je iranski parlamentarni zastupnik Esmail Kossari.

Izrael je ranije u listopadu srušio bespilotnu letjelicu 55 kilometara duboko u području hebrejske države. Za tu je letjelicu odgovornost preuzela militantna libanonska skupina Hezbollah te kazala da su njezini dijelovi proizvedeni u Iranu, a sklopljeni u Libanonu, podsjeća agencija Reuters.

'Letjelica je slala snimke izravno i posjedujemo snimke zabranjenih izraelskih zona', rekao je Kossari, ujedno predsjednik parlamentarnog odbora za obranu, prenosi agenciju AFP.  KoSsari je ustvrdio da Hezbollah posjeduje 'još naprednije bespilotne letjelice' i da je Iran 'sposoban proizvoditi i borbene bespilotne letjelice'.

>> Iran najavio prekid isporuka nafte ako se zaoštre sankcije

'Zbog toga kažemo, počne li Izrael i najmanju akciju protiv nas, odgovorit ćemo napadom na teritorij tog režima', rekao je Kossari.  Izraelski radio javio je ranije ovog mjeseca da letjelica koju je srušio izraelski lovac nad sjevernim dijelom pustinje Negev nije imao eksploziva.

Izrael prijeti bombardiranjem iranskih nuklearnih postrojenja ne uspiju li diplomacija i sankcije zaustaviti iranski nuklearni program za koji Iran tvrdi da je isključivo civilan, a Zapad vjeruje da je to samo krinka za razvoj nuklearnog oružja.

Iran redovito obavještava javnost o visokim dometima svoje industrije proizvodnje oružja, no neki analitičari dvoje u stvarne kapacitete Islamske Republike. U travnju je Iran najavio da je počeo graditi repliku američke izviđačke letjelice RQ-170 Sentinel, koju je zaplijenio lani kada se srušila blizu granice s Afganistanom. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije" Napad na Izrael Napeta situacija Iran je Americi poslao jako opasnu poruku: "Povučete li jedan potez..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene