Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sudjelovali u nemirima'

Iran pogubio vješanjem dvojicu muškaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je pogubio vješanjem dvojicu muškaraca optuženih za sudjelovanje u nemirima nakon prošlogodišnjeg prijepornog reizbora predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, koji će, po predviđanjima jednog od oporbenih čelnika, biti svrgnut s vlasti prije isteka mandata.

Američki predsjednik Barack Obama upozorio je Teheran da će snositi posljedice zbog svog nuklearnog programa, rekavši je da se glede tog pitanja gradi međunarodni konsenzus. Rusija je priopćila da je strpljivost na izmaku. ‘Jasno je da se ne može dovijeka čekati i naši partneri već razgovaraju o potrebi razmatranja daljnjih mjera u Vijeću sigurnosti UN-a’, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Dvojica muškaraca, pogubljena u zoru, bila su među 11 osuđenika na smrt, a optuženi su za vođenje rata protiv Boga, za pokušaj svrgavanja islamske vlasti i članstvo u naoružanim skupinama, javila je studentska novinska agencija ISNA. Nakon predsjedničkih izbora u lipnju zbog velikih oporbenih prosvjeda Iran je zapao u najdublju unutarnju krizu nakon islamske revolucije 1979. Oporba tvrdi da su izbori bili namješteni kako bi Ahmadinedžadu osigurali pobjedu.

>> Iran neuspjeh razgovora o nuklearnom programu smatra 'prirodnim'

Jedan od čelnika iranske oporbe Mehdi Karubi, koji je bio među kandidatima na predsjedničkim izborima, izjavio je kako osobno vjeruje da Ahmadinedžad neće završiti svoj mandat ‘zbog političkih i gospodarskih teškoća i kontroverzne vanjske politike’. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene