Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uvođenje sankcija uzaludan pristup'

Iran neuspjeh razgovora o nuklearnom programu smatra 'prirodnim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u nedjelju rekao da je neuspjeh razgovora o njegovom nuklearnom programu, održan u New Yorku, 'prirodan', izvijestila je službena iranska novinska agencija IRNA.

Diplomati šest svjetskih sila uključenih u spor oko iranskog nuklearnog programa sastali su se u subotu u New Yorku kako bi usvojili eventualne nove sankcije protiv te države ali na kraju nisu uspjeli postići dogovor. 'Prilično je bilo prirodno da će razgovori propasti jer bez usvajanja pragmatičnog pristupa i bez priznavanja legitimnih prava Irana da razvija civilnu nueklarnu tehnologiju svjetske sile ne mogu postići nikakav jasan rezultat', rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast agenciji IRNA.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Svjetske su sile svjesne da su iranski nuklearni projekti miroljubivi i ne skreću u vojne programe, a to je potvrdila i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA)', dodao je glasnogovornik. Mehmanparast je rekao da iransko pitanje treba razmatrati samo IAEA i bez političkih utjecaja. 'Čak i neke od uključenih država dobro znaju da bi uvođenje sankcija bilo uzaludan politički pristup koji ne bi imao prikladnih rezultata', rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene