Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad izjavio je kako će Iran "uskoro" početi s proizvodnjom nuklearnog goriva u industrijskim razmjerima.


"Iranci imaju mogućnosti za proizvodnju nuklearnog goriva i uskoro će započeti s proizvodnjom u industrijskim razmjerima", izvijestila je agencija Irna citirajući izjavu predsjednika Mahmouda Ahmadinejada koji je održao govor u južnom iranskom gradu Gatvandu.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ćorić: ''Naša uredba je pogodila u sridu. To je poruka svima onima koji šire lažne teze'' Slika nije dostupna Iranci spremni na pregovore o nuklearnom gorivu

Do sada su Iranci uvjeravali kako proces nuklearnog obogaćenja služi u znanstvene i istraživačke svrhe te da će proći još neko vrijeme dok ta zemlja ne bude u mogućnosti početi s industrijskom proizvodnjom nuklearnog goriva.

"Iranci su se predomislili i od sada će ignorirati prazna upozorenja velikih korumpiranih sila", rekao je Ahmadinejad, aludirajući na članice UN-a koje imaju pravo na veto - SAD, Francusku, Rusiju, Britaniju, Kinu te Njemačku.

Iranski je predsjednik jučer rekao kako rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti 1737 kojom se Irancima nameću sankcije jer ne žele suspendirati proces obogaćenja urana "nema nikakva značenja" za Iran te da će ta islamska država nastaviti sa svojim nuklearnim programima.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju