Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran počinje s proizvodnjom nuklearnog goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad izjavio je kako će Iran "uskoro" početi s proizvodnjom nuklearnog goriva u industrijskim razmjerima.

"Iranci imaju mogućnosti za proizvodnju nuklearnog goriva i uskoro će započeti s proizvodnjom u industrijskim razmjerima", izvijestila je agencija Irna citirajući izjavu predsjednika Mahmouda Ahmadinejada koji je održao govor u južnom iranskom gradu Gatvandu.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Ahmadinejad: Ni Izrael ni SAD se neće usuditi napasti Iran

Do sada su Iranci uvjeravali kako proces nuklearnog obogaćenja služi u znanstvene i istraživačke svrhe te da će proći još neko vrijeme dok ta zemlja ne bude u mogućnosti početi s industrijskom proizvodnjom nuklearnog goriva.

"Iranci su se predomislili i od sada će ignorirati prazna upozorenja velikih korumpiranih sila", rekao je Ahmadinejad, aludirajući na članice UN-a koje imaju pravo na veto - SAD, Francusku, Rusiju, Britaniju, Kinu te Njemačku.

Iranski je predsjednik jučer rekao kako rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti 1737 kojom se Irancima nameću sankcije jer ne žele suspendirati proces obogaćenja urana "nema nikakva značenja" za Iran te da će ta islamska država nastaviti sa svojim nuklearnim programima.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene