Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za mogući napad

Iran održava pomorske vježbe u Hormuškom tjesnacu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je priopćio da je u utorak počeo šestodnevne pomorske vojne vježbe u Perzijskom zaljevu, te u Hormuškom tjesnacu koji se nalazi na strateškoj transportnoj ruti za globalni izvoz nafte koju je Islamska Republika zaprijetila blokirati ako bude napadnuta.

Iran često provodi vojne vježbe i testira oružje kako bi pokazao svoju odlučnost da se odupre mogućem napadu Sjedinjenih Država ili Izraela na lokacije na kojima Teheran provodi svoj nuklearni program za koji tvrdi da je mirotvoran.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'Cilj ovih manevara je da se pokaže spremnost iranske mornarice, te da se testira pomorsko oružje koje je proizvedeno u Iranu', rekao je admiral Qasem Rostamabadi.

Radio je javio da će u manevrima sudjelovati više od 60 plovila, među kojima razarači, bojni brodovi i podmornice, te helikopteri i borbeni zrakoplovi. Vježbe će se održavati na površini od 50 tisuća kvadratnih milja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene