Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran odbija posjet inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju vojnom postrojenju Paršin, blizu Teherana, izjavio je u subotu iranski ministar obrane general Hosein Deghan.


'Agencija je nekoliko puta posjetila Paršin, uzela uzorke, ali nije pronašla ništa ilegalno. Stoga nema nikakvog razloga za novi posjet Paršinu jer se ništa novo nije ondje dogodilo od zadnje inspekcije 2005.', kazao je Dehgan.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski predsjednik pozvao Bidena da se vrati nuklearnom sporazumu: "Loptica je na američkoj polovici terena" Iran, ilustracija Iran obavijestio UN da planira povećati obogaćivanje uranija na 20 posto

IAEA je zatražila u brojnim navratima posjet Paršinu, sumnjajući da su se u njemu održavala testiranja konvencionalnih eksplozija primjenjivih na nuklearnu energiju, što Teheran opovrgava.

IAEA je uz pomoć satelitskih snimaka optužila Teheran da je uklonio kompromitirajuće tragove u Paršinu.

Iran: 'Želimo postići nuklerani sporazum, ali ne pod bilo koju cijenu'

Iran i IAEA zaključili su u svibnju sporazum s pet mjera koje treba poduzeti do 25. kolovoza kako bi se razjasnila priroda istraživanja koje Teheran provodi u okviru svojeg nuklearnog programa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook