Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori se nastavljaju

Iran: 'Želimo postići nuklerani sporazum, ali ne pod bilo koju cijenu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od galvnih iranskih pregovarača Madžid Taht-Ravanši izjavio je kako Iran nije spreman platiti 'bilo koju cijenu' kako bi sklopio nuklearni sporazum s velikim silama.

Iran i skupina 5+1 (SAD, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Kina i Njemačka) zaključili su privremeni sporazum od šest mjeseci koji se primjenjuje od 20. siječnja. Taj bi privremeni sporazum trebao dovesti do konačnog sporazuma koji jamči isključivo mirnodopski karakter iranskog programa, u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Svijet je 13 puta bio na rubu nuklearnog rata, svaki put presudila pogreška

Pregovori će se nastaviti prije godišnje Opće skupštine UN-a koja počinje 19. rujna.

'Dobre volje počinjemo nastavak pregovora sa skupinom 5+1 i želimo postići sporazum, ali nismo spremni platiti bilo koju cijenu', kazao je Taht Ravanši te dodao da ako i druga strana pokaže dobru volju moći će zaključiti sporazum do 24. studenog. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene