Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran odbija zaustaviti rad na svom nuklearnom programu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je priopćio da neće zaustaviti rad na spornom nuklearnom programu kao što to traži Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u svojoj posljednjoj rezoluciji o iranskom nuklearnom programu za koji Zapad vjeruje da ima za cilj proizvesti oružje.

Vijeće sigurnosti UN-a u subotu je donijelo rezoluciju u kojoj se Iranu nalaže da obustavi obogaćivanje urana, dio iranskog nuklearnog programa koji najviše zabrinjava Zapad jer se može koristiti i u civilne i u vojne svrhe. 

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Iran nastavlja obogaćivati uran

Iran je već odbacio tu rezoluciju koja ne dodaje nove sankcije postojećima.

Iranski ministar vanjskih poslova Hassan Qashqavi je na konferenciji za tisak jasno je rekao da Iran neće prihvatiti zahtjev UN-a.

'Obogaćivanje je naše očito pravo. Zahtijevati da Iran zaustavi svoje aktivnosti na obogaćivanju urana nadilazi njihovo zakonito pravo i mi nastavljamo našim prirodnim putem', rekao je Qashqavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene