Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad: Unatoč UN-u Iran nastavlja s nuklearnim programom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ocijenio je da iduća rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti "neće utjecati" na nastavak iranskog nuklearnog programa, dok je glavni iranski nuklearni pregovarač Saeed Jalili rekao da je Iran ispunio i više od onoga što se od njega očekivalo u svezi s nuklearnim programom, javljaju agencije.

"Naše je stajalište jasno. Za nas je nuklearno pitanje zaključeno", rekao je Ahmadinedžad, kako je objavila internetska stranica državne televizije, a prenijela agencija France Presse, dan nakon dogovora svjetskih velesila o novom nacrtu rezolucije kojom bi se Iran natjeralo da prekine obogaćivati uran.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iran nastavlja obogaćivati uran Slika nije dostupna Ahmadinedžad: 'Uskoro ću Amerikancima uputiti poruku'

Velesile su "donijele beskorisnu rezoluciju", dodao je, reagirajući na vijest da su se pet stalnih članica Vijeća sigurnosti i Njemačka jučer dogovorili o dokumentu o postroženju sankcija protiv Teherana.

Taj će se dokument u idućim tjednima podastrijeti Vijeću koje će o njemu glasovati, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je pak da nacrt nove rezolucije predviđa "dodatne mjere", ali ne i nove sankcije, kako prenosi novinska agencija Ria-Novosti.

"Iran je ispunio i više od onoga što je trebao", izjavio je za svog posjeta Bruxellesu Saeed Jalili u srijedu pred odborom Europskog parlamenta, kako javlja agencija Reuters.

"Svi priznaju da je naša djelatnost miroljubiva", rekao je, govoreći o iranskom nuklearnom programu.

Jalili je usto opet podsjetio da Iran ima pravo na obogaćivanje urana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene