Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Idu u smjeru neprijateljstva'

Iran: Uzaludne su vam sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran osuđuje nove gospodarske sankcije koje su mu odlučili uvesti Sjedinjene Države, Velika Britanija i druge zapadne zemlje zbog njegova spornog nuklearnog programa i ocjenjuje ih ‘uzaludnima’, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

‘Te odluke idu u smjeru neprijateljstva tih zemalja prema našem narodu. Njih treba osuditi, one su uzaludne’, rekao je Ramin Mehmanparast na tjednoj tiskovnoj konferenciji.

‘Djelovanje nekih zapadnih zemalja, napose SAD-a i Velike Britanije protiv našeg naroda je uzaludno (...). Poznato je da je obim naše trgovine s Velikom Britanijom i SAD-om na najnižoj razini dosad. Zadnjih godina smo odlučili smanjiti trgovinu s tim dvjema zemljama i povećati je s drugima’, kazao je.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

>> 'Iran je izabrao izolaciju'

>> SAD, Britanija i Francuska jačaju sankcije Iranu

‘Takve odluke više sliče na propagandu i psihološki rat (...). Svi znamo da je u prvim mjesecima iranske godine (počinje u ožujku) obim naše trgovine s inozemstvom porastao za 36 posto’ u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dodao je.

Washington je u ponedjeljak najavio nove sankcije Iranu koje osobito pogađaju bankarski i naftni sektor i pozvao je na oprez sve zemlje koje trguju s Teheranom.

Sankcije su najavljene nakon nedavnog izvješća Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) koja sve više sumnja u ‘moguću vojnu namjenu’ iranskog nuklearnog programa.

Nove američke sankcije protiv Irana ‘neprihvatljive’

Rusija je ocijenila da su nove sankcije koje nameće američka administracija protiv Irana zbog njegova nuklearnog programa ‘neprihvatljive’ i suprotne međunarodnim zakonima.

‘S obzirom na jednostranu odluku američke administracije da pooštri sankcije protiv Irana, Rusija smatra takve mjere neprihvatljivima i suprotnima međunarodnim zakonima’, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene