Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija Irana

Poruka Trumpu: Nikoga mi nećemo napasti, ali ćemo se braniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je u petak da Teheran nikada neće svoju vojnu moć upotrijebiti ni protiv koje države, osim u samoobrani, reagirajući na tvrdi pristup američkog predsjednika Donalda Trumpa prema Teheranu.

"Nikada nećemo svoje oružje upotrijebiti ni protiv koga, osim u samoobrani. Vidjet ćemo mogu li to reći i oni koji se žale", napisao je Mohamad Džavad Zarif na Twitteru.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

Donald Trump je u četvrtak rekao da ne isključuje nijednu opciju kada se radi o Iranu, kojemu je poslao upozorenje zbog nedavnog testiranja rakete.

"Ništa nije isključeno", odgovorio je bez dodatnih pojašnjenja američki predsjednik novinaru na pitanje jesu li isključene vojne akcije.

Nekoliko sati ranije, novi republikanski predsjednik je u jutarnjem tweetu naglasio da je Iranu uputio "službeno upozorenje" nakon što je ta zemlja u nedjelju izvela raketno testiranje.

Napetosti između Teherana i Washingtona su se naglo pojačale nakon što je 20. siječnja Trump stupio na dužnost.

Osim Trumpove uredbe o imigraciji, neizvjesna je i sudbina nuklearnog sporazuma iz srpnja 2015. kojemu se novi američki predsjednik protivi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene