Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran negira bilo kakav iransko-američki pomorski sukob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik flote Čuvara revolucije zanijekao je u petak da je došlo do ikakva sukoba između iranskih čamaca i američkog broda u Perzijskome zaljevu, javila je iranska televizijska postaja na arapskom jeziku Al Alam.

"Iranski čamci nisu sudjelovali ni u kakvu sukobu u Perzijskom zaljevu", rekao je na televiziji taj dužnosnik koji nije htio otkriti identitet.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Čak i ako je bilo pucnjave, ona je možda bila uperena protiv čamaca koji nisu bili iranski", dodao je izvor.

"Nije bilo nikakva izgreda između iranskih čamaca u Perzijskom zaljevu i američkog broda", dodaje službena agencija Irna, prenoseći izjavu "dobro obaviještena izvora".

Teretni brod koji je unajmilo američko ministarstvo obrane ispalio je upozoravajuće hice na čamce za koje se vjeruje da su iranski, objavila je u petak Ratna mornarica SAD-a.

Prema navodima mornaričkih časnika, teretni brod "Westward Venture" pod ugovorom s Pentagonom, plovio je u četvrtak za Kuvajt i bio je u međunarodnim vodama Perzijskog zaljeva, oko 50 milja od obale Irana, kada su mu se približila dva neidentificirana čamca.

Posada broda je izvijestila da ih je prvo upozorila radijskom vezom, zatim je ispalila signalne rakete a na kraju i nekoliko upozoravajućih hitaca iz strojnice i automatske puške, rekla je glasnogovornica američke Pete flote, stacionirane u Bahreinu, Lydia Robertson.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene