Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije razuman prijedlog

Iran ne želi medicinske izotope SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je odbio prijedlog Sjedinjenih Država koje su mu htjele prodati medicinske izotope kako sam ne bi morao obogaćivati uranij potreban za njihovu proizvodnju, uz obrazloženje da nije 'razuman', javlja službena agencija Irna.

'S obzirom na velike potrebe u liječenju bolesnika, prijedlog nije razuman', rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast. 'Rješenje nije u gašenju reaktora (istraživačkog nuklearnog u Teheranu koji treba proizvoditi te izotope) ni u prekidu proizvodnje lijekova, već u tome da druga strana (velesile) surađuje kako bismo povećali broj reaktora i proizvodnju lijekova radi odgovora na potrebe bolesnika' u Iranu, rekao je Mehmanparast.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Osigurati Iranu medicinske izotope

Glasnogovornik američkog State Departmenta Philip Crowley izjavio je u utorak da je međunarodna zajednica spremna prodavati izotope Iranu. 'Obavijestili smo ih da smo voljni surađivati na uvozu medicinskih izotopa, ako je to njihov najveći problem', rekao je. Medicinski izotopi se koriste u otkrivanju raka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene