Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oporbeni predsjednički kandidat Mir Husein Musavi ne odustaje od zahtjeva za novim izborima pošto je u ponedjeljak vrhovno zakonodavno tijelo Vijeće čuvara, poslije djelomičnog ponovljenog prebrojavanja glasova, potvrdilo pobjedu konzervativnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.


'Odbacujemo izjave glasnogovornika Vijeća čuvara ustava, naglašavamo da je položaj Mira Huseina Musavija iznesen u njegovu pismu od 27. lipnja', preneseno je iz ureda oporbenog čelnika. U pismu od 27. lipnja Musavi zahtijeva uspostavu neovisnog povjerenstva kako bi se preispitao izborni proces za koji smatra da je neregularan. Musavi stoga zahtjeva poništenje izbornih rezultata i raspisivanje novih izbora.

U ponedjeljak je Vijeće čuvara objavilo da je na temelju djelomičnog ponovnog prebrojavanja glasačkih listova, prema nasumičnom uzorku, potvrđena izborna pobjeda konzervativnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. (Hina)

Vezani članci Zatvoreni kafići Ugostitelji pisali Vladi: Žele vouchere, jednokratnu pomoć, početak rada 1. veljače... Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski predsjednik pozvao Bidena da se vrati nuklearnom sporazumu: "Loptica je na američkoj polovici terena"