Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tvrdi šef IAEA-a

Iran do nedavno spremao nuklearno naoružanje za rat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je možda do nedavno provodio nuklearne aktivnosti s mogućom vojnom svrhom, izjavio je šef Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Yukiya Amano.

Amano je rekao da je IAEA dobila 'podatke vezane za moguće prošle ili sadašnje tajne nuklearne aktivnosti koje bi mogle ukazivati na postojanje moguće vojne dimenzije iranskoga nuklearnog programa'. 'Postoje naznake da su se neke od tih aktivnosti možda odvijale do nedavno', rekao je on na sastanku odbora IAEA-e iza zatvorenih vrata, prema primjerku njegova govora.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Njegovu izjavu pred odborom IAEA-e vjerojatno će pozdraviti zapadne sile kao znak da Amano postupno pojačava pritisak na Iran, piše Reuters. SAD i njegovi saveznici optužuju Iran da želi razviti nuklearno oružje. Iran odbacuje te optužbe i tvrdi da je svrha njegova nuklearnog programa proizvodnja električne energije.

Zapadni diplomati vjeruju da Amano zapravo upozorava Teheran da treba surađivati ili će IAEA napraviti procjenu o vjerojatnosti da je proveo nuklearne aktivnosti što bi u konačnici moglo dovesti do pooštrenja sankcija. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene