Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilagođava se terenu

Iran će testirati vlastiti model ruskog sustava S-300

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je razvio vlastitu verziju ruskog raketnog sustava S-300 i uskoro će ga testirati, izjavio je iranski dužnosnik u srijedu, mjesec dana nakon što je Moskva zbog UN-ovih sankcija odbila Iranu izručiti svoj sustav.

'Iranska (verzija) sustava S-300 se prilagođava na terenu i bit će uskoro testirana kao što su dizajnirani i proizvedeni ostali raketni sustavi dugog dometa', rekao je brigadni general Mohamad Hasan Mansurian, zapovjednik elitne Iranske revolucionarne garde.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Svjetske sile u osmogodišnjem su sporu s Iranom oko njegova nuklearnog programa za koji vjeruju da mu je svrha proizvodnja nuklearnog oružja, a ne električne energije kako tvrdi Teheran.

Neki zapadni dužnosnici sumnjaju da bi proizvodnja sofisticiranih raketa i javno testiranje oružja moglo pridonijeti cilju razvoja nuklearnog oružja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene