Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran: 'Američke snage su nam u raketnom dometu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran satelitima i drugom tehnologijom prati kretanje američkih snaga i one će mu biti u dometu raketa bude li Iran napadnut, rekao je jedan predstavnik iranske vojske.

U tekstu objavljenom u iranskim novinama Yahya Rahim Safavi, savjetnik iranskome vrhovnom vođi ajatolahu Aliju Hamneiju, rekao je kako ne očekuje američki napad jer je Amerika previše zaglibila u Iraku.

Pročitajte i ovo Ratni brod Šahid Mahdavi Opremljen projektilima Iranski ratni brod prvi put prelazi ekvator: Jedan važan detalj se taji Foto: AFP Izvješće od 149 stranica Povjerljivo izvješće UN-a: "Sjeverna Koreja nije zaustavila svoje nuklearne i raketne programe''

Službeni Washington ne želi odbaciti mogućnost vojne akcije protiv Irana ne uspije li diplomacija ugasiti iranski nuklearni program. Zapad strahuje da Iran želi proizvesti nuklearnu bombu, a Teheran to opovrgava.

Nagađanja o mogućem američkom napadu potaknule su izjave francuskih dužnosnika koji tvrde kako su nužni dodatni diplomatski napori kako bi se izbjegao rat sa Iranom.

'Iran sada ima snažan obavještajni i raketni sustav. Pozorno
nadziremo kretanje stranaca u susjednim zemljama naprednom satelitskom tehnologijom i naprednim radarima. Uđu li u naš zračni prostor ili naše teritorijalne vode, dobit će prikladan odgovor', rekao je Rahim Safavi.

'Malo je vjerojatno da bi strane snage u regiji izvele još jedan
napad jer imaju puno posla s ratom u Iraku i Afganistanu, i moraju se baviti time', dodao je u izjavi za Iran Daily. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene