Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u utorak je pozdravio ukidanje međunarodnih sankcija protiv Irana, ali i upozorio da bi Teheran morao zadržati oprez prema svom starom neprijatelju - Sjedinjenim Američkim Državama.


Kako javlja državna televizija, ajatolah Ali Hamnei je pisao predsjedniku Hasanu Rohaniju kako bi mu čestitao na stupanju na snagu nuklearnog sporazuma koji je urodio ukidanjem sankcija SAD-a, Europske unije i Ujedinjenih naroda.

Vezani članci Prosvjedi protiv rasizma u Washingtonu - 4 Diljem SAD-a održani dosad najveći prosvjedi protiv rasizma, deseci tisuća prosvjednika poručili: "Marširamo zbog nade, ne zbog mržnje" Donald Trump (Foto: AFP) Upozorenje Americi: "Gospodine Trump, ne vucite lava za rep, zbog toga biste mogli požaliti"

U svojoj prvoj izjavi otkako je sporazum stupio na snagu, obnašatelj najviše vlasti u Iranu je jasno dao do znanja da bi se prema Washingtonu i dalje trebalo zadržati sumnja. Nije spomenuo iznenadnu razmjenu zarobljenika između dviju strana koja se također odigrala ovaj vikend.

"Ponavljam da treba ostati budan prema lukavstvu i prevrtljivosti bahatih zemalja, posebice SAD-a, glede nuklearnog sporazuma i ostalih pitanja", rekao je Hamnei. On smatra da treba pripaziti da "druga strana u potpunosti ispuni svoje obveze", jer su "izjave nekih američkih političara u posljednja dva, tri dana sumnjive".

Republikanski kandidati za američku predsjedničku utrku kritiziraju sporazum Zapada i Irana te se Teheran pribojava da bi Washington mogao izaži iz sporazuma nakon što predsjednik Barack Obama napusti Bijelu kuću početkom 2017. (Hina)