Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Irački kabinet usvojio je prijedlog zakona koji će tisućama zatvorenika u američkim vojnim i iračkim zatvorima omogućiti opći oprost.


"Kabinet je usvojio prijedlog zakona o općem oprostu kojim će se definirati tko će biti oslobođen iz više američkih vojnih i iračkih zatvora", rekao je Al-Dabbagh . Zakon još trebaju odobriti članovi iračkog parlamenta.

Vezani članci Ilustracija Šest projektila ispaljeno na Bagdad, dva pogodila zonu u kojoj je američka ambasada Prosvjednici ispred američke ambasade u Bagdadu Eksplozija zatresla Bagdad: U blizini veleposlanstva SAD-a pala raketa, dvije pogodile američku zračnu bazu

Početkom mjeseca savjetnik za nacionalnu sigurnost iračkog
predsjednika Mowaffay al-Rubaie izjavio je kako je svrha prijedloga spomenutoga zakona potaknuti proces izmirenja među pripadnicima šijitske većine i sunitskih muslimana, koji su 'zarobljeni' u krugu nasilje.

U iračkim se zatvorima trenutačno nalazi 24.000 zarobljenika, a američke vojne snage u svojim ih zatvorima drže oko 26.000. Američke vojne snage gotovo sve zarobljenike namjeravaju osloboditi do kraja iduće godine.