Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Iraku muku muče što napraviti s Kuranom ispisanom krvlju bivšeg diktatora Sadama Huseina.


Iračka vlada želi se pošto poto riješiti svih tragova bivšeg diktatora, no rasprava se otvorila kad su došli do Kurana. Naime, Sadam Husein je tijekom dvije godine kasnih 90-ih redovito sjedio u društvu medicinske sestre i pisara. Sestra mu je u tom periodu izvadila čak 27 litara krvi koja je iskorištena za pisanje Kurana.

Vezani članci Slika nije dostupna Palača Sadama Huseina postaje hotel Slika nije dostupna Druga godišnjica pogubljenja Sadama Huseina

Već osam godina, od pada režima, Kuran je pohranjen i nalazi se u zaključanim prostorima, zajedno s drugom ostavštinom za koju iračka vlada ne zna što da s njom napravi. Sadam je ovim potezom htio pokazati iračkom narodu i ostatku svijeta dokle je spreman ići u svojoj vjeri.

>> Australski profesor htio doznati što brže gori, Biblija ili Kuran?

'Moj život je bio prepun opasnosti u kojima sam trebao izgubiti dosta krvi. Pošto se to nije dogodilo i krvario sam jako malo, htio sam iskazati zahvalnost Bogu i Njegove riječi napisati vlastitom krvlju', napisao je Sadam u službenom pismu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju