Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna provokacija

Australski profesor htio doznati što brže gori, Biblija ili Kuran?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski profesor prava, deklarirani ateist, upotrijebio je stranice iz Kurana i Biblije kao papir za cigarete kako bi ustanovio koje bolje gore te je snimku toga eksperimenta postavio na YouTube nedugo nakon kontroverzi nastalih oko plana američkog pastora da javno spali primjerke Kurana.

U 12-minutnoj video-snimci, pod nazivom 'Biblija ili Kuran, što bolje gori?', Alex Steward, član jedne atestičke skupine, zorno prikazuje kako je izveo svoj naum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat po spaljivanju Kurana Američki pastor 'objesio' Obamu Slika nije dostupna Zahvala papi Ahmadinedžad poziva Papu na suradnju protiv islamofobije

Video, postavljen tijekom vikenda, na godišnjicu napada na SAD, vrlo je brzo nakon uklonjen s internetske stranice YouTube zbog burnih prosvjeda.

>> VIDEO Skandalozno: Palili Kuran i stranicama 'brisali' stražnjicu

Stewart je zaposlen na Tehnološkom sveučilištu u Queenslandu. Nakon objavljivanja svojeg video-uratka pozvan je na razgovor, a u ponedjeljak je dobio otkaz.

'Sveučilište je iznimno nezadovoljno i razočarano što se ovakvo nešto dogodilo', rekao je novinarima predstavnik sveučilišta Peter Coaldrake, a Stewart je novinarima objasnio kako je želio javno iskazati svoje pravo na slobodu govora. 'Video je, naravno, šala', objasnio je, dodavši da je pušio duhan, a ne marihuanu.(Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene