Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barem 10 napada

Irak: U bombaškim napadima poginulo 19, a ozlijeđene su 104 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje devetnaest ljudi poginulo je, a 104 je ozlijeđeno u nizu napada u četvrtak u Bagdadu te na sjeveru i zapadu Iraka, doznaje se iz bolničkih i sigurnosnih izvora.

U najnovijem valu nasilja u Iraku ubijeno je najmanje 19 osoba, a 104 su ranjene u četvrtak, prema najnovijim podacima koje su objavili medicinski i sigurnosni izvori, prenosi agencija AFP.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Izložba Trofeji ruske vojske - 1 Ogromna gužva Ruska vojska izložila zapadno oružje zaplijenjeno u Ukrajini: "Povijest se ponavlja"

Napadi su se dogodili u devet iračkih gradova, nekoliko dana do ramazanskog Bajrama kojim završava sveti mjesec posta koji je tradicionalno u Iraku obilježen porastom nasilja.

U četvrti Huseinija u sjevernom dijelu Bagdada eksplodirao je automobil bomba i ubio šest, a ranio 26 osoba.

>> Mrtvi diljem Iraka: Nožem izboli roditelje i njihove kćeri

U Dakuku u pokrajini Kirkuk kamikaza je ubio šest policajaca, a ranjeno je 25.

Smrtonosan napad dogodio se u Al-Garmi, u blizini Faludže, gdje su poginula četvorica policajaca, a još trojica su ozlijeđena. Potom je na cesti eksplodirala bomba, pri čemu je ozlijeđeno troje ljudi, pripadnici hitne pomoći i civili.

Bombaški napadi izvedeni su i u gradovima Dibis i Tuz Hormatu, sjeverno od Bagdada.

S tim novima napadima ubijene su 164 osobe u Iraku u kolovozu, prema podacima AFP-a na temelju medicinskih i sigurnosnih izvora.

Nasilje u Iraku znatno je palo u odnosu na krvave godine 2006. i 2007., no još je učestalo. U srpnju je ubijeno 325 osoba u cijeloj zemlji, prema podacima iračkih vlasti i bio je to najkrvaviji mjesec od kolovoza 2010.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene