Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Tko ostane, smatrat će se neprijateljem'

Irak: Sadr prijeti američkim stručnjacima za vojnu obuku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački radikalni svećenik Muktada al-Sadr upozorio je u nedjelju da će američki vojni stručnjaci za obuku Iračana biti mete napada ako ostanu u zemlji nakon isteka roka za povlačenje preostalih američkih snaga krajem ove godine.

Sadrovo upozorenje, čija se milicija Mehdijeva vojska borila protiv američkih vojnika do 2008., uslijedilo je nakon dogovora iračkih čelnika da premijeru Nuriju al-Malikiju dopuste da pregovara sa SAD-om o ostanku američkih stručnjaka za obuku u Iraku nakon isteka tog roka.

'Tko god ostane u Iraku bit će smatran neprijateljem i trebao bi mu se pružiti vojni otpor', kaže se u priopćenju objavljenom na internetu. 'Vlada koja pristane na njihov ostanak, čak i radi obuke, slaba je vlada', dodao je. (Hina)

Pročitajte i ovo Nove prijetnje Plenkoviću premijeru prijete preko frizera Plenković o novim prijetnjama: "Ma ništa to, pa to se non-stop događa" Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene