Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Bombaš samoubojica ubio 25 novaka u policijskoj bazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica na biciklu raznio se eksplozivom u skupini novaka koji su se okupili ispred policijske baze u iračkom mjestu Baqouba, sjeveroistočno od Bagdada, ubivši 25 i ranivši 15 osoba.

Novaci su čekali da ih puste da uđu u bazu na obuku kada se bombaš samoubojica raznio usred njih, rekao je policajac pod uvjetom da ga se ne imenuje jer nije ovlašten davati izjave.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

Napad je sličan prijašnjim napadima al Qaede čiji militanti stalno ciljaju na policijske i vojne novake kako bi obeshrabrili Iračane da se ne pridružuju iračkim sigurnosnim snagama koje su u nastajanju.

Baqouba, 60 km sjeveroistočno od Bagdada, je glavni grad pokrajine Diyala, gdje se stotine arapskih sunita i pobunjenika posljednjih mjeseci pridružilo američkim i iračkim snagama u borbi protiv al Qaede.

U nedjelju je 10 plemenskih šeika protivnika al Qaede, sedam sunitskih i tri šiitska, iz Diyale oteto u šiitskoj gradskoj četvrti Bagdada dok su se vozili kući nakon sastanka s predstavnicima vlade u glavnom gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene