Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačno priznanje profesionalizma

Internetski mediji ulaze u trku za Pulitzerovu nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori dodjele Pulitzerove nagrade najavili su da će, po prvi put u nakon 91 godine, koliko se nagrada dodjeljuje u konkurenciju za nagradu ući i online novine.

Za naprestižniju najprestižniju nagradu u američkom novinarstvu, koja se dodjeljuje od 1917. od ove godine će se moći natjecati i novinske kuće, odnosno internetski portali koje objavljuju isključivo online.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović nagrada Zlatni Studio Ivana Petrović najbolja je televizijska novinarka: "Sinonim za znanje, profesionalnost, iskustvo" Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju

Uvjet je da se radi o izdanjima tekstualnog karaktera, kao i to da uključuju originalni sadržaj i da se vijesti objavljuju bar jednom tjedno.

Nova, odnosno proširena pravila već su stupila na snagu, a internetski portali će se natjecati u 14 kategorija Pulitzerove nagrade, prenosi New York Times.

Američki mediji odluku su dočekali riječima: 'Konačno!', što je samo dokaz o sve većoj važnosti internetskih medija koji će po mnogim analizama u bliskoj budućnosti potpuno preuzeti primat nad tiskovinama.

Pulitzerova nagrada dodjeljuje se svake godine u 21 kategoriji. U njih dvadeset pobjednik dobija i novčanu nagradu od 10.000 američkih dolara.

Zanimljivo je da je Joseph Pulitzer koji je ustanovio ovu prestižnu novinarsku nagradu bio začetnik žutog novinarstva zajedno s Williamom Hearstom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene