Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Je**m te Srbijo, napisao je u jednom od ironičnih odgovora Geodetskoj službi Srbije Darko Petrik, šef Katastra u Beloj Crkvi. Pitali su ga kako unaprijediti rad državne službe.


Kada je dobio upit Geodetskog zavoda Srbije o tome kako poboljšati informatičko praćenje rada službi i zaposlenih u katastru, očito nezadovoljni šef Katastra u Beloj Crkvi odlučio se za ironiju pa je u odgovorima na postavljena mu pitanja među ostalim napisao da bi trebalo postaviti kamere u zahode.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić najavljuje nove mjere: "Da ja odlučujem zatvorio bih Beograd i uveo sedmodnevni policijski sat" U Beogradu ponovno otvorena bolnica za oboljele od koronavirusa Raste broj zaraženih u Srbiji, ponovno se otvaraju COVID-19 bolnice: Od jučer zabilježeno novih 276 slučajeva, troje preminulo

'Sve prostorije treba ozvučiti i postaviti kamere , obavezno u WC, pa da vidimo tko krade papir , a tko du*e briše indigom', napisao je Darko Petrik koji je svojim odgovorima, kaže, ukazao na sve bolesti od kojih pati ta državna institucija, piše Kurir.

Na pitanje kako razviti kreativnost odgovorio je da bi zaposlene trebalo upisati na balet te organizirati radionice haiku poezije.

Tijek rješavanja predmeta u katastru od sada možete pratiti na internetu!

Kada su od njega zatraženi prijedlog i sugestija napisao je sljedeće: 'Odgovor: Je**m te Srbijo!'.

'Potrebno je dodatno smanjiti plaće i penzije građanima Srbije i povećati cijene naših usluga', odgovorio je na pitanje kako eliminirati redove u katastru.

Dnevna ažurnost u upravnim sporovima treba se povećati, objasnio je ironično, tako da se zaposlenima zabrani odlazak kući dok ne riješe sve predmete koji su podneseni tijekom dana.

'Bagri rekao da je bagra'

Jedno od pitanja bilo je i na koji način razviti suradnju s privatnom geodetskom praksom.

'Omogućiti privatnicima da besplatno i bez zahtjeva uzimaju podatke iz katastra, a poslije radnog vremena poslati radnike bez naknade na ispomoć kod privatnika', odgovorio je.

Petrika je na ovakav postupak, tvrdi, natjeralo napodnošljivo stanje u svima katastrima.

'Nisam znao kako drugačije da odgovorim, a da sačuvam zdravlje', kaže Petrik i dodaje da se ne boji reakcije Državnog geodetskog zavoda jer 'ima podršku kolega iz cijele zemlje'.

Prema pisanju nekih srpskih medija, Petrik je zbog dopisa prijavljen policiji koja ga je pozvala na razgovor tijekom kojeg su mu naovdno čestitali što je 'bagri rekao da je bagra'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook