Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrijeme je povoljno. Vidljivost je šest kilometara, nema ni oblaka ni vjetra', kazao je Jhonson Supriadi.


Vrijeme se u ponedjeljak popravilo i indonezijske snage nastavile su potragu za zrakoplovom Air Asije i tijelima putnika a ronioci se pripremaju na zaron na dubinu na kojoj se pretpostavlja da je trup zrakplova.

Vezani članci Indiju zahvatio ciklon, ilustracija Zbog ciklona Tauktae u potonuću broda nestalo 96 ljudi: ''Veliki broj osoblja vjerojatno pluta u vodi'' Nakon potrage, pronađeno je tijelo dječaka 02 Pronađeno tijelo dječaka (4) u Neretvi: ''Očekujete da ćete uspjeti pomoći, nadate se najboljemu..."

'Vrijeme je povoljno. Vidljivost je šest kilometara, nema ni oblaka ni vjetra', kazao je jedan od voditelja operacije zapovjednik u zračnim snagama Jhonson Supriadi.

Signal s crne kutije još nije lociran a brodovi i zrakoplovi koji traže olupinu i trupla proširili su područje potrage za Airbusom A320-200 kako bi uzeli u obzir utjecaj morskih struja osam dana nakon pada zrakoplova sa 162 putnika i članova posade koji je nestao u nedjelju ujutro na letu iz inodnezijskog grada Surabaye za Singapur.

Panika na pisti: Odbili se ukrcati u zrakoplov

Helikopteri pretražuju obalna područja.

Indonezijska meteorološka služba kazala je kako su sezonske tropske oluje vjerojatno pridonijele nesreći. Olujno vrijeme, jake struje i visoki valovi od nedjelje ustrajno ometaju potragu.

Potraga je trenutno usmjerena na područje oko 90 nautičkih milja od obale otoka Bornea gdje je sonarima u plitkim vodama locirano pet velikih predmeta za koje se vjeruje da su dijelovi zrakoplova od kojih je najveći dugačak oko 18 metara.

'Uzimanjem u obzir utjecaja snažnih struja svaki se dan proširuje područje potrage', kazao je Supriadi.

Indonezija: Na dnu mora pronađena četiri dijela zrakoplova

U području potrage je devet brodova iz četiri zemlje a među roniocima je i sedam ruskih.

Do sada je izvučeno 34 tijela od kojih su neka još bila vezana u sjedalima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook