Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najuvjerljiviji dokazi

Indonezija: Na dnu mora pronađena četiri dijela zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena su četiri dijela zrakoplova tvrtke AirAsia na dnu Javanskog mora u Indoneziji, objavile su indonezijske vlasti koje će provesti istragu o prekršajima pravila letenja koje je počinila zrakoplovna tvrtka.

Zrakoplov AirAsie, koji se u nedjelju srušio u Javansko more u Indoneziji sa 162 putnika i člana posade, nije imao odobrenje za let koridorom kojim se pilot koristio toga dana, objavilo je u subotu indonezijsko ministarstvo prometa.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Policija uzima dokumente iz tvrtke Drava International - 2 Pokrenuta istraga Nova akcija EPPO-a: Troje uhićeno zbog prijevara s poticajima i krivotvorenja

Airbus A320-200 na letu QZ8501, koji je iz indonezijskog grada Surabayje letio u Singapur, koristio se prometnim koridorom u vrijeme za koje tvrtka nije imala odobrenje, rekao je glavni ravnatelj za zračni promet Djoko Murjatmodjo.

Sedmog dana potrage Indonezije uz pomoć drugih zemalja pronađeni su najuvjerljiviji dokazi pada zrakoplova.

Ni jedno tijelo nije pronađeno nakon petka, jer valovi visoki četiri do pet metara sprječavaju spasioce, objasnio je ravnatelj Nacionalne agencije za potrage i pomoć Bambang Soelistyo. Do sada je pronađeno 30 tijela stradalih.

'Utrka s vremenom': Hoće li crnu kutiju tražiti podmornicama?

On je na konferenciji za novinare rekao da su do sada pronašli četiri velika dijela zrakoplova.

Dva velika dijela pronađena su u subotu i još dva u noći između petka i subote, precizirao je Seolistyo koji je naglasio da jake struje otežavaju njihove operacije.

On je odbio reći o kojim dijelovima zrakoplova se radi.

Ronioci su poslani na mjesto pronalaska dijelova olupine, oko otoka Borneo.

Deseci brodova i zrakoplova raznih zemalja sudjeluju u potragama, a u subotu su im se pridružila i dva japanska broda, jedan američki i jedan iz Singapura. Rusija je uputila više od 70 stručnjaka, među kojima su 22 ronioca, kao i dva zrakoplova. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene