Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Indonezija bira predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonežani glasuju u srijedu na predsjedničkim izborima koji će odrediti tempo reformi u narednih pet godina i "zacementirati" prijelaz u demokraciju u toj zemlji s 235 milijuna stanovnika i 176 milijuna glasača.

Birališta su prvo otvorena u najudaljenijoj istočnoj regiji Papui, gdje su raspoređene brojne policijske snage iz straha da ponovo ne izbije nasilje vezano uz separatiste. Slijedilo je otvaranje birališta u ostalim dijelovima Indonezije, no uzbuđenja nema jer će, kako pokazuju sve dosadašnje ankete, pobjednik zasigurno biti dosadašnji predsjednik Susilo Bambang Judojono.

Pročitajte i ovo Heather Mack Dugo će biti iza rešetaka Zbog nasljedstva vrijednog 1,3 milijuna eura ubila majku i sakrila njeno tijelo u prtljažnik Sudar prigradskih vlakova u Indoneziji Uzrok nesreće nije poznat VIDEO Sudar vlakova u Indoneziji: Ima mrtvih i ranjenih, spasioci tragaju za preživjelima

Ukoliko pobijedi s više od 50 posto glasova. neće biti drugog kruga koji je predviđen za rujan. Analitičari predviđaju da bi Judojono u drugom mandatu mogao ubrzati tempo i proširiti opseg reformi u najvećoj ekonomiji u jugoistočnoj Aziji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene