Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Očekuje se 100 tisuća ljudi na ulicama

Indijski siromasi počeli 350 km dug 'Marš za pravdu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Indijaca iz najsiromašnijih slojeva, a među njima i pripadnici raznih plemena i dalita počeli su u srijedu marš dug 350 kilometara do New Delhija prosvjedujući protiv skupoće i njihove marginalizacije u trećem po snazi azijskom gospodarstvu.

'Marš za pravdu' počeo je u gradu Gwalior u središnjoj Indiji, a za 26 dana trebao bi završiti u New Delhiju, objavila je udruga inicijator Ekta Parishad, koja se bori za prava Indijaca bezemljaša. Iz Gwaliora je krenulo 35.000 ljudi, a udruga očekuje da ih do ulaska u New Delhi bude 100.000.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Punjabu Djevojčica (10) umrla nakon što je pojela tortu na svojem rođendanu: "Rekla je da je jako žedna. Tijelo je bilo sve hladnije" Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet"

>> Zbog 'nespretne' izjave na sebe navukao bijes mnogih žena

Prvi marš takve vrste 2007., je privukao 25.000 ljudi, većinom prezaduženih seljaka koji su tražili pravo na pristup zemlji i sredstvima za proizvodnju hrane. Prosvjednici zahtijevaju agrarnu reformu nezadovoljni politikom središnje vlade koja problem prebacuje na lokalnu vlast ili pak kupuje zemljište u industrijske namjene te za gradnju posebnih gospodarskih zona.

Indijska sirotinja ostavljena je na rubu razvoja Indije koja je postala treća azijska gospodarska sila ili su jednostavno žrtvovani u ime liberalizma. Oko 73 posto od 1,2 milijarde Indijaca živi od poljoprivrede. Zadnjih godina veliki industrijski projekti odgođeni su ili čak otkazani zbog sporova s lokalnim zajednicima oko kupnje obradiva tla. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene