Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje i dalje napeto

Indijski premijer poziva na smirivanje stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski premijer Manmohan Singh je u ponedjeljak pozvao na smirivanj stanja i obećao poduzeti sve za sigurnost žena nakon nekoliko dana prosvjeda protiv grupnog silovanja jedne studentice, zločina koji potresa Indiju posljednjih tjedna dana.

Šef vlade je u priopćenju objavljenom u noći između nedjelje i ponedjeljka naveo da postoje opravdani bijes i ogorčenost nakon tog okrutnog događaja i pozvao je stanovništvo na smirenje. "Iskreno me ražalostio obrat događaja koji je doveo do sukoba prosvjednika i policije. Uvjeravam vas da ću poduzeti sve za sigurnost svih žena u zemlji", obećao je premijer.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

>> Studenti prosvjedovali protiv silovanja, policija ih žestoko napala

Policija New Delhija je navela u ponedjeljak da je stotinjak ljudi, među kojima 60 policajca ranjeno u nedjelju tijekom prosvjeda, koji su u središtu prijestolnice zabranjeni. Glasnogovornik policije New Delhija je istaknuo da su sve ulice do službenih zgrada vlade zatvorene.

Studenticu kineziterapije (23) silovala su šestorica muškaraca u autobusu prošle nedjelje, istukli je željeznom šipkom i bacili iz autobusa, zajedno s mladićem s kojim je bila.

Prema službenim podacima u Indiji je 2011. zabilježeno 256.329 slučajeva nasilja, od kojih je su u 228.650 slučajeva žrtve bile žene. New Delhi je nazvan "prijestolnicom silovanja". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene