Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otete medicinske sestre: Silom ugurane u autobuse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak indijskih medicinskih sestara iz južne indijske države Kerala silom je istjerano iz bolnice u gradu Tikritu, uporištu iračkih militanata, objavilo je indijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Sestre su silom ugurane u autobuse, rekao je glasnogovornik ministarstva Syed Akbaruddin, ali je odbio reći tko ih je prisilio i kamo su odvedene.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina

Upitan jesu li otete, Akbaruddin je rekao: 'U zonama sukoba nema slobodne volje. U toj su situaciji životi na kocki', rekao je.

Islamska država preuzela kontrolu nad jednim od najvećih naftnih polja

Bliski suradnik premijera Kerale Oommena Chandya, koji je sa sestrama razgovarao u četvrtak, rekao je da su im 'militanti' naredili da napuste bolnicu i ukrcaju se u autobuse.

Tikrit, rodno mjesto bivšeg iračkog diktatora Saddama Husseina, bio je ovoga tjedna poprište žestokih borbi između vladinih snaga i sunitskih militanata iz skupine Islamska država u Iraku i na Levantu (ISIL) koji ga kontroliraju.

Oko 10.000 Indijaca radi u Iraku, većinom u područjima koja nisu zahvaćena borbama, a dio njih vratio se u domovinu od početka ofenzive ISIL-a. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene